spacer
spacer

spacer
 
header
JALTP.COM
Kezdőlap
Linkek
Keresés
Vendégkönyv
Részönkormányzat
A lakótelep története
Térkép
Képek
Galéria
Dési Művelődési Ház
Közösségi Ház
Szabó E. Könyvtár
ALUL-JÁRÓ
Medáliák Egyesület
Jégcsarnok
Tanuszoda
Írisz Családi Kör
FEGOSZ
Idősek Gondozóházai
Idősek Klubjai
HASZNOS
Ferenc Busz
Orvosi Rendelők
A 9. TV műsora

Informatikai partner
NRG-COM Kft.
 
Kezdőlap arrow Kosztolányi Dezső

Kosztolányi Dezső Általános Iskola Nyomtatás E-mail

1091 Bp., Ifjúmunkás u. 1
Te./fax: 282-64-84
E-mail: kdaltin@kdaltisk.sulinet.hu
Honlap: www.kdaltisk.sulinet.hu


Iskolánk pedagógiai programja:
Célunk, hogy a kor követelményeinek megfelelő tudással és intelligenciával vértezzük fel diákjainkat. Úgy hisszük, hogy korunkban a konzerválható tudás megszerzése nagyobb esélyt biztosít diákjaink számára, hogy sikeresen vegyék az akadályokat az életben. A diákok színvonalas oktatásával egyenrangúnak tartjuk a neveltségi szintjük folyamatos fejlesztését is. Meggyőződésünk, hogy csak kulturált, embertársa iránt toleráns, a másik embert tisztelő, segítőkész diák válhat kiegyensúlyozott, boldog felnőtté.Ezekhez a célkitűzésekhez megteremtettük a megfelelő személyi és tárgyi feltételeket.
Az iskola tanulóinak létszáma, másfél évtizede 372-385 fő között mozog. Több diákot nem tudunk oktatni, mivel több tanteremmel nem rendelkezik az iskola.
Büszkék vagyunk arra, hogy az iskolát nem érinti a gyermeklétszám csökkenése, amely országos és helyi szinten is komoly problémát okoz az intézményeknek.
Fontosnak tartjuk az idegen nyelvek (német, angol) és az informatika (1985 óta) oktatását is. Első osztálytól kezdve mindkét területen bontott csoportos oktatás zajlik.
Az alsó tagozaton egész napos rendszerben a gyerekeket két tanítónő tanítja negyedik osztályig. Ez a svéd modell mind oktatási, mind nevelési szempontból rendkívül eredményes.
Az idegen nyelv oktatását segítik a külföldi testvériskolai kapcsolataink. Évente 20 diákunk látogat el Füssenbe, az Anton Sturm Hauptschuléba, illetve 12 diákunk vesz részt Güntersbergében egy Európai Uniós találkozón.Iskolánk diákjait kerületi, fővárosi és országos tanulmányi versenyeken indítjuk.A kerületi versenyeken tanulóink minden alkalommal az első három hely valamelyikén végeznek. Büszkék vagyunk diákjainkra a magatartásukat, kulturált viselkedésüket illetően is.
Iskolánk története: Az intézmény zöldövezetben található, a József Attila-lakótelepen. Az iskolát 1965-ben építették, a kor építészeti irányzatának megfelelő stílusban. Egy emeletes, világos tantermekkel rendelkező intézmény. Az 1996/1997-es tanévben az iskola belső felújítására, 1998-ban az intézmény épületének külső tatarozására is sor került. Az intézmény egy nagy udvarral rendelkezik, ahol kézilabdapálya, 4 db kosárlabdapalánk, egy iparművész által tervezett és kivitelezett, fából készült játszótér található.


 
spacer
Epres Óvoda
Méhecske Óvoda
Napfény Óvoda
Ugrifüles Óvoda
Kosztolányi Dezső
Kőrösi Cs. Ált. Isk.
Weöres S. Ált. Isk.
Gundel K. VISZI
Harsányi J. GSZKI
Weöres S. Gimn.
Zöld Kakas Líceum
Buddhista Főiskola

IMPRESSZUM

www.desi.hu

desimuvhaz@desi.hu

Szerkeszti:

Dési Huber István Művelődési Ház

Bp. 1098 Toronyház u. 17/b

Tel: 280 6247, 280 7768  desimuvhaz@desi.hu

Hibabejelentés:

desimuvhaz@desi.hu


 
© 2019 József Attila Lakótelep
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer