spacer
spacer

spacer
 
header
JALTP.COM
Kezdőlap
Linkek
Keresés
Vendégkönyv
Részönkormányzat
A lakótelep története
Térkép
Képek
Galéria
Dési Művelődési Ház
Közösségi Ház
Szabó E. Könyvtár
ALUL-JÁRÓ
Medáliák Egyesület
Jégcsarnok
Tanuszoda
Írisz Családi Kör
FEGOSZ
Idősek Gondozóházai
Idősek Klubjai
HASZNOS
Ferenc Busz
Orvosi Rendelők
A 9. TV műsora

Informatikai partner
NRG-COM Kft.
 
Kezdőlap arrow Méhecske Óvoda

Méhecske Óvoda Nyomtatás E-mail

1091. Budapest, Ifjúmunkás u. 30.
Telefon:3570-930
E-mail: postmaster@mehecskeovoda.t-online.hu  
Óvodavezető: Némethné Faragó Ibolya

Négycsoportos intézményünk a József Attila lakótelepen épült 1980-ban. Csoportszobáink világosak, tiszták és esztétikusak. Óvodánk berendezése, felszereltsége, udvara a legkorszerűbb igényeknek megfelelő szintű nevelőmunkát tesz lehetővé.

Elsősorban a ma és a jövő társadalmi kihívásaira szeretnénk felkészíteni óvodásainkat, szocializálódásukat tudatosan segíteni, hogy majd felnőve gyors alkalmazkodásra váljanak képessé és aktívan, kreatívan beilleszkedve a társadalomba, környezetbarát szemlélettel alakítsák környezetüket.
Óvodai életünkben a szeretetteljes, egymásra figyelő, kölcsönösen együttműködő, elfogadó, a pozitív tulajdonságokat megerősítő légkör a meghatározó.

Gyermekszerető, igényes elkötelezett és felkészült felnőtt-közösségünk, olyan óvoda működtetésén fáradozik ahol:
• vidám, családias a légkör, így jól érzi magát gyermek, felnőtt egyaránt;
• a gyermeki szükségletekhez igazodik a tárgyi környezet;
• a tevékenységek rendszerében biztosított a játék elsődlegessége;
• változatos, sokszínű tevékenység biztosítja a gyermekek képességeinek kibontakoztatását, a differenciált személyiségfejlesztést,
• megkülönböztetett figyelem kíséri a gyerekek mozgásának, kommunikációjának fejlődését, fejlesztését;
• stabil szokás és szabályrendszer szolgálja a közösségi magatartás alakulását, fejlődését;
• sokat fejlődnek a gyerekek és optimális időben, felkészülten kerülnek iskolába.

Óvodánkban a homogén csoportszervezés vált elfogadottá a kiscsoportosok egyéni szükségletei, tempója miatt. Kis, kis-középső, nagy-középső és nagycsoportot működtetünk. Miután a szocializálódást segíti, ha különböző életkorú gyerekek együtt játszhatnak ill. tevékenykedhetnek, ezért beépítettünk mindennapjainkba egy újfajta szervezési formát, mely lehetővé teszi ezt. A nap egyes szakaszaiban a gyerekek lehetőséget kapnak az úgynevezett „átjárhatóságra”. Reggel 8 óráig, az udvaron, és délután 16 óra után. Ebben az időszakban meghatározott szabályok szerint, saját igényük, választásuk és döntésük alapján óvodásaink átmehetnek a másik csoportba játszani, ill. tevékenykedni.

Ezen kívül hetente egyszer, hétfőnként, csoporton kívül is szervezünk a gyerekeknek tevékenységeket, úgynevezett „Játszó”-t / kézműves, népi zenés, irodalmi foglalkozásokat/, melyekre a három nagyobb csoportból jöhetnek ki szintén saját elhatározásukból a gyerekek. Így kitárul játék- és mozgásterük, interakciós lehetőségeik, alkalmaik bővülnek, együttműködési és kommunikációs képességeik fejlődésének új távlatai nyílnak meg.

Nevelőmunkánk célja természeti, társadalmi és kulturális értékek élményszerű közvetítése; az egészséges életvitel megalapozása; változatos tevékenységrendszerre épülő nevelési-tanulási folyamat kialakítása; érésen alapuló, sürgetéstől mentes fejlődés-fejlesztés megvalósítása, örömteli, gyakori kommunikáció és a művészetek iránti érdeklődés fokozása.


A szülőkkel való kapcsolatépítésünk a bizalmon és egymás megbecsülésén alapszik. A kapcsolattartás hagyományos formái mellett rendszeresen szervezünk kiállításokat, kirándulásokat, család-óvoda programokat /sportnap, Luca napi játszóház és vásár, tavasszal óvodanap, Anyáknap-i játszó délelőtt/.

11 éve működik „Kaptár” alapítványunk, mely a gyerekek és a szülők igényeinek kielégítésén munkálkodik: Délutáni szolgáltatások: úszás, angol, torna.

A családdal együtt nevelve vezetjük a gyerekeket az elemi viszonyulások-szokások megerősítésére, az örök emberi értékek /egészség, anyanyelv, erkölcsi normák, esztétika, környezetbarát magatartás/ elfogadására, elsajátítására.
Nevelőmunkánk a szülői házzal való szoros együttműködésre, hatásrendszerünk összehangolására épül, hiszen valljuk:
„ A gyerekek úgy éreznek, ítélnek és cselekednek, miként azt azoknál látják, akiket szeretnek és becsülnek.”
 / Dr. Wlassics Gyula /


Az óvodánk körzete:
Csárdás köz végig; Gyáli út 21-25; Ifjúmunkás u.18-tól végig.; Osztag köz, Osztag u. végig; Távíró u. 1-19.; Üllői út 147-199; Egyetértés u. végig


A KÖRZETTŐL FÜGGETLENÜL, MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

 
spacer
Epres Óvoda
Méhecske Óvoda
Napfény Óvoda
Ugrifüles Óvoda
Kosztolányi Dezső
Kőrösi Cs. Ált. Isk.
Weöres S. Ált. Isk.
Gundel K. VISZI
Harsányi J. GSZKI
Weöres S. Gimn.
Zöld Kakas Líceum
Buddhista Főiskola

IMPRESSZUM

www.desi.hu

desimuvhaz@desi.hu

Szerkeszti:

Dési Huber István Művelődési Ház

Bp. 1098 Toronyház u. 17/b

Tel: 280 6247, 280 7768  desimuvhaz@desi.hu

Hibabejelentés:

desimuvhaz@desi.hu


 
© 2019 József Attila Lakótelep
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer