spacer
spacer

spacer
 
header
JALTP.COM
Kezdőlap
Linkek
Keresés
Vendégkönyv
Részönkormányzat
A lakótelep története
Térkép
Képek
Galéria
Dési Művelődési Ház
Közösségi Ház
Szabó E. Könyvtár
ALUL-JÁRÓ
Medáliák Egyesület
Jégcsarnok
Tanuszoda
Írisz Családi Kör
FEGOSZ
Idősek Gondozóházai
Idősek Klubjai
HASZNOS
Ferenc Busz
Orvosi Rendelők
A 9. TV műsora

Informatikai partner
NRG-COM Kft.
 
Kezdőlap arrow Kőrösi Cs. Ált. Isk.

Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskola Nyomtatás E-mail

1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 13.
Tel./Fax: 348-04-53
Honlap: http://www.kcssaltisk.sulinet.hu
E-mail: kcss.alt.isk@mail.datanet.hu


Iskolánk a IX. kerületi József Attila-lakótelep központjában helyezkedik el, fákkal övezett, zöldövezeti területen, amely 2002-től a "Főváros legszebb lakótelepe" címmel is büszkélkedhet.

Az épület az Ecseri úti és a Pöttyös utcai metrómegállók között félúton, Az Üllői úttal párhuzamos utcában fekszik, így a szép környezet mellett a jó közlekedés is vonzóvá teszi intézményünket.

A Kőrösi vonzerejét tovább növeli a gondosan kialakított, magas szintű pedagógiai program, amely oktatóink színvonalas nevelőmunkájával kiegészülve felkészíti a nálunk tanuló gyermekeket a későbbi tanulmányokban és az életben való sikeres helytállásra.

Pedagógiai programunkban meghatározott célunk, hogy minden diákunk képességének megfelelő szinten sajátítsa el a tananyagot, tudása legjavát adja. Olyan iskolába járhasson, ahol barátai vannak, számíthat a tanítóira, tanárai segítségére, ahol jól érzi magát, ahol szeretik.

A két tanítási nyelvű iskolákban a tanítás egyidejűleg két nyelven, magyarul és idegen nyelven (célnyelven) folyik. A célnyelv bármelyik idegen nyelv lehet.

A célnyelven tanított tárgyak megválasztása az iskola jogköre. Kívánatos azonban, hogy elsősorban azokat a tárgyakat válasszák, amelyek legjobban megfelelnek a tanulók életkori sajátosságainak.

A célnyelven tanított tantárgyakat, a tantárgyak idő és tartalmi megoszlását az iskola a két tanítási nyelvű iskolák kerettanterve alapján határozza meg helyi tantervében.

A két tanítási nyelvű iskolák és saját tapasztalataink szerint is nagy a társadalmi igény az ilyen program szerint működő iskolák iránt. Intézményünk rendelkezik azokkal a személyi és szakmai feltételekkel, amelyek a két tanítási nyelvű osztályok indításához elengedhetetlenek.

Fontos célunk, hogy a két tannyelvű program szerint haladó tanulók az általános iskola végére rendelkezzenek olyan kommunikációképes nyelvtudással, amellyel képesek ismeretszerzésre angol nyelven is. A magas óraszámban tanított, a gyermekek számára érdekfeszítő tananyag segítségével tanulóink az angol nyelvet újabb ismeretek megszerzéséhez, gondolataik, érzéseik kifejezéséhez eszközként tudják használni az iskola befejezésekor. Feleljenek meg a középfokú nyelvvizsga követelményeinek a nemzetközi vizsgákon. Érjék el az általános iskola befejezésekor az európai B1-es (önálló nyelvhasználó) szintet. Ne csak ismerjék, de szeressék is meg más népek életét, szokásait, lássák a kultúrák közötti különbségeket, és tanulják meg, hogyan igazodjanak el köztük!

 


Felújított könyvtárunk nagyobb területen, gazdag könyv- és CD- választékkal, otthonos környezetben minden nap várja a gyerekeket.

Iskolánkban működik az Ádám Jenő Zeneiskola kihelyezett tagozata, így délutánonként szolfézst és hangszeres zenét tanulhatnak a gyerekek.

Az érdeklődők hitoktatásban is részt vehetnek és a gazdag szabadidős kínálatból választhatnak.

Tehetséges tanulóinkat folyamatosan készítjük fel a különböző versenyekre, a lemaradókkal pedig rendszeresen foglalkozunk.

A gyerekeket első osztályos kortól – testnevelés órai keretben – úszni s lehetőség szerint korcsolyázni visszük; tavasszal néhány napig erdei iskolába járunk velük, sokat kirándulunk, aktívan részt veszünk az iskolai játszóházak, a Kőrösi Napok rendezvényein, az ünnepélyeken, „mulatságokon”, s a különböző vetélkedőkön, a kerületi és magasabb szintű versenyeken.

Nyári táborok, sítábor – és kellő számú jelentkező esetén – angliai tanulmányút teszi még érdekesebbé az iskolai életet.

Diákjaink szeretnek iskolába járni!

A tanulmányi munka eredményességét mutatja, hogy a versenyeken, tantárgyi méréseken évek óta kiemelkedően szerepelnek tanítványaink. Ennek elismeréseként iskolánk véglegesen elnyerte a – versenyeken legjobb teljesítményt nyújtó intézménynek járó – kerületi vándorkupát. Diákjaink a gimnáziumban és szakközépiskolában is megtartják eredményeiket!

Szülői kezdeményezésre jött létre a Kőrösi Csoma Sándor Alapítvány, melynek fő feladata az iskola anyagi helyzetének, a korszerű oktatás feltételeinek javítása. Az alapítvány támogatása önkéntes.

A szülők képviseletében az Iskolaszék segíti az oktató-nevelő munkát.
Az óvodákkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, programjainkról ott is kaphatnak tájékoztatást.

 

 
spacer
Epres Óvoda
Méhecske Óvoda
Napfény Óvoda
Ugrifüles Óvoda
Kosztolányi Dezső
Kőrösi Cs. Ált. Isk.
Weöres S. Ált. Isk.
Gundel K. VISZI
Harsányi J. GSZKI
Weöres S. Gimn.
Zöld Kakas Líceum
Buddhista Főiskola

IMPRESSZUM

www.desi.hu

desimuvhaz@desi.hu

Szerkeszti:

Dési Huber István Művelődési Ház

Bp. 1098 Toronyház u. 17/b

Tel: 280 6247, 280 7768  desimuvhaz@desi.hu

Hibabejelentés:

desimuvhaz@desi.hu


 
© 2019 József Attila Lakótelep
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer