spacer
spacer

spacer
 
header
JALTP.COM
Kezdőlap
Linkek
Keresés
Vendégkönyv
Részönkormányzat
A lakótelep története
Térkép
Képek
Galéria
Dési Művelődési Ház
Közösségi Ház
Szabó E. Könyvtár
ALUL-JÁRÓ
Medáliák Egyesület
Jégcsarnok
Tanuszoda
Írisz Családi Kör
FEGOSZ
Idősek Gondozóházai
Idősek Klubjai
HASZNOS
Ferenc Busz
Orvosi Rendelők
A 9. TV műsora

Informatikai partner
NRG-COM Kft.
 
Kezdőlap arrow Napfény Óvoda

Napfény Óvoda Nyomtatás E-mail

1098 Budapest Napfény u. 4.
Tel: 2806709
Tel.+fax: 3581531
E-mail: napfenyovi@citromail.hu

„Óvodánk küldetése, hogy a gyermeki szükségleteket, a szülői igényeket és az óvoda értékrendjét pedagógiai szaktudásunk birtokában összeegyeztessük.”

A NAPFÉNY ÓVODA a József Attila lakótelepen működő négy csoportos, 83 férőhelyes gyermekintézmény. Nyolc óvodapedagógus neveli a gyermekeket, munkájukat négy dajka segíti.
Az óvoda épületét zöld környezet veszi körül. Tágas udvarunkon sokféle játékszer biztosítja a gyermekek szabad levegőn való mozgásának feltételeit. Óvodapedagógusaink nagy gondot fordítanak arra, hogy a gyermekek sokat tartózkodjanak szabad levegőn.
Óvodánk családias épületében minden felnőtt és gyermek jól ismeri egymást, barátságos, szeretetteljes légkörben neveljük a gyermekeket, érték az egymás iránti tisztelet és segítőkészség.
Az óvodánkban folyó nevelőmunka a pedagógusaink által kidolgozott nevelési program alapján történik. Nevelési programunk egy képességfejlesztő program. A gyermekek testi-, értelmi-, szociális képességeit játék, mozgás, ének-zene, vers és mese, rajzolás, festés, mintázás, kézimunka tevékenységek által fejlesztjük. A képességfejlesztés megvalósulását segítik egyéb programjaink, mint a rendszeres kirándulások, úszásoktatás, korcsolya tanfolyam, zeneóvodai foglalkozások.  Az óvoda pedagógiai szemléletét a gyermekközpontúság jellemzi, azaz a képességfejlesztés során figyelembe vesszük a gyermekek életkori sajátosságait, a gyermekek eltérő fejlődési ütemét, elfogadjuk a gyermek autonóm személyiségét és másságát. Programunk fontos eleme a problémamegoldó gondolkodásra nevelés.
Nevelési programunk céljaként fogalmaztuk meg, hogy gyermekeink boldog, vidám gyermekként fejlődjenek testi-lelki-értelmi téren egyaránt. Az óvodáskor végére a belső érés, a családi és óvodai nevelés együttes hatásaként alakuljanak azok a képességeik, amelyek alkalmassá teszik őket az iskolakezdésre.


A cél megvalósulásának feltétele a szeretetteljes, harmonikus, derűs óvodai légkör megteremtése. A gyermek nevelése elsődlegesen a család feladata, az óvodai nevelés kiegészíti azt. A képességfejlesztő feladatok megvalósítását, hatékonyságát növelését segíti család-óvoda együttműködése. A családdal való együttműködés alapja a hasonló értékrend, az egymásra figyelés, az együttműködési készség, valamint az óvónő hitelessége. A családdal való együttműködés fórumai óvodánkban: a közös kirándulások, nyaralási lehetőség, nyílt napok, karácsony és húsvét előtti „Ügyeskedő” délutánok, a szülők fórumaként működő Napfény-kör, a szülői értekezletek. A szülői értekezletek lehetőséget adnak a szülőknek az óvónőkkel, szülő társakkal, pszichológussal, fejlesztő pedagógussal történő beszélgetésre, tapasztalatcserére.

 

 

 
spacer
Epres Óvoda
Méhecske Óvoda
Napfény Óvoda
Ugrifüles Óvoda
Kosztolányi Dezső
Kőrösi Cs. Ált. Isk.
Weöres S. Ált. Isk.
Gundel K. VISZI
Harsányi J. GSZKI
Weöres S. Gimn.
Zöld Kakas Líceum
Buddhista Főiskola

IMPRESSZUM

www.desi.hu

desimuvhaz@desi.hu

Szerkeszti:

Dési Huber István Művelődési Ház

Bp. 1098 Toronyház u. 17/b

Tel: 280 6247, 280 7768  desimuvhaz@desi.hu

Hibabejelentés:

desimuvhaz@desi.hu


 
© 2019 József Attila Lakótelep
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer